HOE DRUGSBELEID EN HERVORMINGEN CANNABIS IN NEDERLAND HEBBEN GEVORMD

De wijziging van de Opiumwet van 1976 creëerde een meer verwelkomend landschap voor coffeeshops, laat staan ​​dat de eerste coffeeshop van Amsterdam, The Bulldog, zijn deuren opende in 1975. Maar de wijziging gaf stilzwijgende toestemming voor alle andere coffeeshops om te volgen. In de jaren negentig telde Nederland meer dan 1.500 coffeeshops. Tegenwoordig zijn er ongeveer 570 winkels in het hele land, waarvan ongeveer een derde alleen al in Amsterdam ligt.

Ondanks alle grote verschillen tussen het Nederlandse drugsbeleid en het Amerikaanse drugsbeleid, zijn er enkele overeenkomsten. De overheid controleert en reguleert de industrie bijvoorbeeld inderdaad met maatregelen die de Amerikaanse consumenten bekend in de oren zullen klinken: geen verkoop aan mensen onder de 18 jaar, geen verkoop van meer dan vijf gram per persoon per dag, en geen verkoop of consumptie in de buurt van scholen. Eén beleid dat specifiek is voor Nederland (maar de facto voor de VS) verbiedt echter de verkoop van harddrugs.

Een andere bekende reguleringstactiek zou rechtstreeks uit het Amerikaanse drugsbeleid kunnen worden gehaald, en dat is een patchwork-reguleringsbeleid, waarbij elke gemeente zijn eigen lokale beleid kan bepalen.

coffeeshop-galaxy.com